Domowe kotlety

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

szybki przepis na szybkie kotleciki

Domowe kotlety Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe kotlety

 

Sposób przygotowania:

Domowe kotlety
Do miseczki wrzucamy mięso wieprzowe.Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę.Smażymy leciutko na złotawy kolor przez 5 minut na patelni.Odsączamy z tłuszczu i dodajemy do mięsa.Mięso solimy,pieprzymy i mieszamy.Tworzymy pulpety które maczamy w bułce tartej.Smażymy na głębokim tłuszczu przez 15 minut.
Domowe kotlety
Przygotowujemy bułkę tartą do obtaczania
Domowe kotlety
Do miseczki wrzucamy mięso wieprzowe i dodajemy cebulkę
Domowe kotlety
Gotowe surowe jeszcze kotlety smażymy na tłuszczu
Domowe kotlety
kotlety wyjmujemy z patelni gdy są zarumienione

Tagi:

mięso tarta