Sposób przygotowania:
Domowe lody jogurtowo-borówkowe bez jajek
Miska na lody powinna się mrozić przez 24 godziny, zanim zaczniemy robić lody. 150 g borówek miksujemy dokładnie i wkładamy po 2 łyżeczki zmiksowanych owoców na dno foremek na lody (wykorzystałam papierowe foremki na muffiny), foremki wkładamy do zamrażarki.
Drugą porcję borówek miksujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowywania masy lodowej.
Zimne mascarpone i jogurt ubijamy wraz z cukrem przez 3-4 minuty.
Do tak przygotowanej masy dodajemy zmiksowane borówki i mieszamy.
Drugą porcję borówek miksujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowywania masy lodowej.
Zimne mascarpone i jogurt ubijamy wraz z cukrem przez 3-4 minuty.
Do tak przygotowanej masy dodajemy zmiksowane borówki i mieszamy.
skuter5