Sposób przygotowania:
Domowe lody z pianek
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę. Ogrzewamy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia, co jakiś czas mieszając. Dodajemy pianki, mieszamy do momentu rozpuszczenia, a następnie zdejmujemy garnek z ognia.
W czasie, kiedy czekoladowo-piankowa masa stygnie ubijamy śmietankę kremówkę. Całość łączymy delikatnie mieszając łyżką, dodajemy groszki czekoladowe, rodzynki i kawałki orzechów. Wlewamy do formy i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.
Lody możemy podawać ze świeżymi owocami.
W czasie, kiedy czekoladowo-piankowa masa stygnie ubijamy śmietankę kremówkę. Całość łączymy delikatnie mieszając łyżką, dodajemy groszki czekoladowe, rodzynki i kawałki orzechów. Wlewamy do formy i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.
Lody możemy podawać ze świeżymi owocami.
marietta