Sposób przygotowania:
Domowe markizy kokosowe
Ze składników na ciastka zagniatamy ciasto kruche, wkładamy je do woreczka foliowego a następnie do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, chwilę wyrabiamy i na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na ok. pół cm.
Za pomocą szklanki wykrajamy ciastka. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wałkujemy oraz wycinamy ciastka i tak do końca ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu studzimy.
Krem:
Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy a następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami kremu na gładką masę. Na połowie ciasteczek rozprowadzamy krem (na 1 ciastko 1 czubata łyżeczka kremu) i przykładamy drugim ciasteczkiem, lekko dogniatamy.
Gotowe markizy wstawiamy do lodówki aby krem zrobił się sztywny.
Za pomocą szklanki wykrajamy ciastka. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wałkujemy oraz wycinamy ciastka i tak do końca ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu studzimy.
Krem:
Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy a następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami kremu na gładką masę. Na połowie ciasteczek rozprowadzamy krem (na 1 ciastko 1 czubata łyżeczka kremu) i przykładamy drugim ciasteczkiem, lekko dogniatamy.
Gotowe markizy wstawiamy do lodówki aby krem zrobił się sztywny.