gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 964]

Domowe michałki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne domowe michałki, może nie smakują identycznie jak te kupne ale są super, łatwe w przygotowaniu.

Domowe michałki

Składniki:

Domowe michałki

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe michałki
Masło i mleko rozpuścić razem z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie się gotować dodać przesiane mleko w proszku i energicznie mieszać. Orzechy i herbatniki rozbić blenderem. Wcześniej należy orzechy trochę podprażyć. Dodać do masy i wymieszać. Przelać do foremki i schłodzić. Ja robiłam w zwykłej blaszce, kroiłam w kosteczkę i obtaczałam w czekoladzie, można robić w specjalnych foremkach. Tak dobre, że chce się jeszcze. Jak mam wrzucać w siebie kalorie i konserwanty, to z dwojga złego wolę same kalorie. :)

Tagi:

czekolada