Sposób przygotowania:
Domowe ogórki kiszone
Słoiki i wieczka dokładnie myjemy i wyparzamy.
Ogórki myjemy, wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy kawałek chrzanu i liść chrzanu, po 2 ząbki czosnku, koper. Przygotowujemy zalewę: zagotowujemy wodę, dodajemy sól.
Gorącą zalewą zalewamy ogórki po sam wierzch słoika, aby ogórki i dodatki były całkowicie zalane. Wekujemy.
Odstawiamy do piwnicy - na pierwsze kilkanaście godzin przykryte kocem, który potem zabieramy.
Ogórki myjemy, wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy kawałek chrzanu i liść chrzanu, po 2 ząbki czosnku, koper. Przygotowujemy zalewę: zagotowujemy wodę, dodajemy sól.
Gorącą zalewą zalewamy ogórki po sam wierzch słoika, aby ogórki i dodatki były całkowicie zalane. Wekujemy.
Odstawiamy do piwnicy - na pierwsze kilkanaście godzin przykryte kocem, który potem zabieramy.