Sposób przygotowania:
Cukinia na sos do słoika
Cukinię obieramy, wyjmujemy środek z nasionami i kroimy cukinie w mniejszą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę.
W garnku do smażenia rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy cebulę. Szklimy ją i dodajemy marchew. Chwile razem dusimy i dodajemy pomidory.
Przesmażamy i dodajemy przygotowana cukinię. Podlewamy troszkę wodą i dusimy aż cukinia zacznie się rozpadać. Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku i dusimy by cukinia się rozpadła.
Przekładamy do przygotowanych słoików i pasteryzujemy 15-20 min.
Po wystygnięciu przenosimy w chłodne miejsce.
W garnku do smażenia rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy cebulę. Szklimy ją i dodajemy marchew. Chwile razem dusimy i dodajemy pomidory.
Przesmażamy i dodajemy przygotowana cukinię. Podlewamy troszkę wodą i dusimy aż cukinia zacznie się rozpadać. Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku i dusimy by cukinia się rozpadła.
Przekładamy do przygotowanych słoików i pasteryzujemy 15-20 min.
Po wystygnięciu przenosimy w chłodne miejsce.