Sposób przygotowania:
Domowe pierniczki
Miód podgrzewamy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę,wlewamy do niej gorący miód i łyżką mieszamy ciasto,dodajemy cukier, sodę, przyprawy, a gdy masa lekko przestygnie masło i 1 jajo.
Wyrabiamy ciasto tak długo aż będzie gładkie,potem rozwałkowujemy je na posypanej mąką stolnicy .
Foremkami wykrawamy pierniczki,smarujemy je rozmąconym jajkiem,posypujemy ozdobnym maczkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni na około 10-15 minut .
Ostudzone możemy polać polewa i jeszcze udekorować.
Doskonale przechowują się w metalowych puszkach wyłożonych serwetka nawet kilka miesięcy,
Smacznego
Mąkę przesiewamy na stolnicę,wlewamy do niej gorący miód i łyżką mieszamy ciasto,dodajemy cukier, sodę, przyprawy, a gdy masa lekko przestygnie masło i 1 jajo.
Wyrabiamy ciasto tak długo aż będzie gładkie,potem rozwałkowujemy je na posypanej mąką stolnicy .
Foremkami wykrawamy pierniczki,smarujemy je rozmąconym jajkiem,posypujemy ozdobnym maczkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni na około 10-15 minut .
Ostudzone możemy polać polewa i jeszcze udekorować.
Doskonale przechowują się w metalowych puszkach wyłożonych serwetka nawet kilka miesięcy,
Smacznego
Sałatki
lucyna19