Sposób przygotowania:
Domowe sezamki
1. Najpierw sezam musimy uprażyć na suchej patelni.
2. Następnie do garnka dajemy gorącą wodę oraz cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu do czasu, aż cukier się rozpuści. Nie wolno mieszać.
3. Do rozpuszczonego cukru dodajemy miód i sezam. Mieszamy.
4. Gorącą masę wykładamy na papier do pieczenia. Masę przykrywamy drugim i wałkujemy.
5. Odstawiamy do zastygnięcia, a potem kroimy.
6. Gotowe. Smacznego!
2. Następnie do garnka dajemy gorącą wodę oraz cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu do czasu, aż cukier się rozpuści. Nie wolno mieszać.
3. Do rozpuszczonego cukru dodajemy miód i sezam. Mieszamy.
4. Gorącą masę wykładamy na papier do pieczenia. Masę przykrywamy drugim i wałkujemy.
5. Odstawiamy do zastygnięcia, a potem kroimy.
6. Gotowe. Smacznego!