Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z jabłkami i rodzynkami
1. Jajka utrzeć dużą łyżką z cukrem na puch.
2. Dodać jogurt, mąkę, olej, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Ucierać dużą łyżką na gładką masę (nie miksować!). Rodzynki obtoczyć w łyżce mąki, dodać do ciasta i delikatnie zamieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
3. Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!
2. Dodać jogurt, mąkę, olej, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Ucierać dużą łyżką na gładką masę (nie miksować!). Rodzynki obtoczyć w łyżce mąki, dodać do ciasta i delikatnie zamieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
3. Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!