Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Torcik można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Ładnie wygląda i dobrze smakuje. Warto zrobić zamiast tradycyjnych naleśników.

Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą

ciasto naleśnikowe

Farsz

Beza

  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą
Z podanych składników przygotować ciasto nalesnikowe i usmażyć naleśniki. Kolejno okładać naleśniki w tortownicy i każdy smarować przygotowanymi jabłkami. Na wierzchu ułożyć naleśnik.

Białka ubić ze szcyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier puder i razem ubijać jeszcze chwilę.

Wyłożyć na wierzch w tortownicy.

Zapiec w piekarniku w 160 stopniach przez około 15 minut.
Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą
Przygotowanie torciku zaczynamy od usmażenia naleśników
Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą
Każdy naleśnik układany w tortownicy należy posmarować musem jabłkowym
Torcik naleśnikowy z jabłkami i bezą
Torcik zapiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15 minut. Wyjąć po wystygnięciu