Sposób przygotowania:
Domowe sezamkiETAP 1:

Na dużą patelnie wrzucić masło, cukier i wlać miód. Podgrzewać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
ETAP 2:

Następnie wsypać biały i czarny sezam. Wymieszać dokładnie z gęstym płynem. Smażyć na małym ogniu kilka (-naście) minut, aż sezam się zrumieni. W międzyczasie przygotować duży płat papieru do pieczenia (dobrej jakości).
ETAP 3:

Gorącą masę wylać na papier do pieczenia, przykryć drugim płatem, rozwałkować na pożądaną grubość. Odstawić na 15 minut do przestudzenia.
ETAP 4:

Następnie należy zdjąć górną warstwę papieru i pokroić masę na kwadraty/prostokąty. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Sezamki odlepić od papieru i wyłożyć na talerz.
reanja