Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowe stripsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aby posmakować stripsów nie trzeba udawać się na miasto, można przygotować je w zaciszu własnej kuchni.

Domowe  stripsy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe stripsy

 

  • 300 g filetu drobiowego
  • 200 ml mleka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • pieprz cayenne
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Domowe stripsy
Mięso myjemy, kroimy w cieniutkie paski o szerokości około 2 cm. Mięso oprószamy solą pieprzem i papryką, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Make mieszamy z proszkiem do pieczenia z curry i pieprzem cayenne oraz odrobiną papryki. W mące obtaczamy stripsy. Smażmy na głębokim oleju przez kilka minut do zarumienienia stripsów.
Domowe  stripsy
mięso przygotowujemy wg przepisu i wkładamy do miski
Domowe  stripsy
zalewamy mięso mlekiem i odstawiamy na 30 minut
Domowe  stripsy
przygotowujemy panierkę do naszych domowych stripsów
Domowe  stripsy
stripsy panierujemy a następnie smażymy na głebokim oleju