Sposób przygotowania:
Domowe szaszłyki
Mięsko kroimy w grubą kostkę (ok. 12 kawałków z dużej piersi). Boczek kroimy na 12 plastrów, cebule na 6 plastrów. Na szampurek nabijamy mięso na przemian z boczkiem, co cztery kawałki wkładamy cebulę, bardziej dla ozdoby niż dla smaku. Na folii aluminiowej układamy szaszłyki, posypujemy szczodrze przyprawą (nie solimy). Dej porcji wlewamy łyżkę oleju i łyżkę wody. Szaszłyki zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 45 min w tem ok. 180 º C. na 10 min przed końcem pieczenia należy folię rozwinąć i pozwolić odparować wodzie.
pałla
Babciagramolka
Z tego co pisze w przepisie to jedna ( podwójna ) - po pierś jest jedna , gdyby było więcej to by były piersi i tu już trzeba by było określić ile . A że duża to też pisze gdy mowa o tym na ile ją kawałków pokroić .
agabi22
Konczi
Szaszłyki są proste ale zawsze smak letniego grillowania :)