Sposób przygotowania:
Domowy baleron - pieczony w naczyniu
Karczek myjemy i dokładnie nacieramy solą następnie zwijamy go w baleron i zawijamy nicią - świetnie sprawdzi się także siatka do wyrobów, niestety nie posiadaliśmy. Baleron od góry jeszcze raz natarliśmy solą, odstawiamy mięsko na minimum 48 godzin w miejsce nieprzekraczające 6 stopni - u nas stał w lodówce, Po tym czasie wstawiamy go do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy około 60-75 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku
![Domowy baleron - pieczony w naczyniu Domowy baleron - pieczony w naczyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-baleron-pieczony-w-naczyniu-158654.jpg)
![Domowy baleron - pieczony w naczyniu Domowy baleron - pieczony w naczyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-baleron-pieczony-w-naczyniu-158655.jpg)
![Domowy baleron - pieczony w naczyniu Domowy baleron - pieczony w naczyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-baleron-pieczony-w-naczyniu-158656.jpg)
![Domowy baleron - pieczony w naczyniu Domowy baleron - pieczony w naczyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-baleron-pieczony-w-naczyniu-158657.jpg)
zewa
Konczi
Zgadzam się... tylko trzeba wprawy w ich wyrobach .....