zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Blok czekoladowy Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu blok czekoladowy z dodatkiem ulubionych bakalii. Domowej roboty jest najlepszy.

Blok czekoladowy Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Blok czekoladowy Zub3r'a

 

  • 2 szk mleka w proszku
  • 1 kostka margaryny
  • 3/4 szk cukru
  • 4 łyż kakao
  • 3/4 szk bakalii
  • 4-6 paczek herbatników

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy Zub3r'a
Margarynę przekładamy do rondla i rozpuszczamy wraz z cukrem. Następnie rondel zdejmujemy z ognia i dodajemy mleko w proszku i kakao. Mieszamy na gładko masę. Następnie dodajemy bakalie oraz pokruszone herbatniki. Masę wykładamy do blachy wyłożonej herbatnikami. Dokładnie ugniatamy. Można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce około 2-3 godziny. Smacznego!
Blok czekoladowy Zub3r'a
Margarynę rozpuszczamy z dodatkiem cukru.
Blok czekoladowy Zub3r'a
Do tłuszczu dodajemy mleko, kakao i bakalie.
Blok czekoladowy Zub3r'a
Masę wykładamy do formy wyłożonej herbatnikami.

Tagi:

bakalie