ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Domowy budyń z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepszy na świecie budyń domowy

 Domowy budyń z jagodami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowy budyń z jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy budyń z jagodami
Odlewamy 100 ml mleka i wsypujemy do niego mąkę ziemniaczaną. Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dajemy do mleka.(białek nie wykorzystałem). Dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Resztę mleka wlewamy do garnka i gotujemy razem z masłem, aromatem waniliowym oraz cukrem. Kiedy mleko zacznie się gotować to wlewamy do niego mieszane wcześniej mleko z żółtkami i mąka. Całość dokładnie mieszamy. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia ciągle mieszając. Przekładamy do pucharków i nakładamy jagody z syropem.
 Domowy budyń z jagodami
Odlewamy 100 ml mleka i wsypujemy do niego mąkę ziemniaczaną Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek Żółtka dajemy do mleka(białek nie wykorzystałem) Dokładnie mieszamy przy użyciu miksera Resztę mleka wlewamy do garnka i gotujemy razem z masłem aromatem waniliowym oraz cukrem
 Domowy budyń z jagodami
Kiedy mleko zacznie się gotować to wlewamy do niego mieszane wcześniej mleko z żółtkami i mąka