Sposób przygotowania:
Domowy drobiowy hamburger
1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i zmielić. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko. Wyrobić na masę. Jeśli będzie się kleić do ręki, można wsypać trochę bułki tartej.
2. Z mięsa tworzyć okrągłe kotleciki grubości około 2 cm. Posypać z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
3. Bułki do hamburgerów przekroić na pół i lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej.
4. Rzodkiewki, pomidory i ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
5. Jedną część bułki nasmarować majonezem (opcjonalnie). Następnie ułożyć liść sałaty lodowej, mięso, plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Drugą część bułki posmarować ketchupem i przykryć całość.
2. Z mięsa tworzyć okrągłe kotleciki grubości około 2 cm. Posypać z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
3. Bułki do hamburgerów przekroić na pół i lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej.
4. Rzodkiewki, pomidory i ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
5. Jedną część bułki nasmarować majonezem (opcjonalnie). Następnie ułożyć liść sałaty lodowej, mięso, plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Drugą część bułki posmarować ketchupem i przykryć całość.