Sposób przygotowania:
Burgery wołowe nie tradycyjne
Obrać i pokroić w plastry cebule. Roztrząsną je w ,, obręcze". Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć na złoto cebulę na małym gazie. Mięso wymieszać z pozostałym olejem, maggi, oboma musztardami , pieprzem i solą do smaku , wodą. Bardzo dokładnie wyrobić. Odłożyć na bok usmażoną cebulkę , a na pozostały na patelni tłuszcz położyć 3 uformowane z mięsa hamburgery. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony , przewracając ostrożnie bo są bardzo kruche ( nie dodaję jajka). Dodać masło i rozgrzać je. Skropić 1 łyżką wody . Przykryć i dusić 2 minuty. Pomidory pokroić w plastry i włożyć na moment na patelnię po kotletach i podsmażyć. Podawać hamburgery z frytkami ( puree ziemniaczanym) i dodatkami . Ja oprócz grillowanego pomidora i korniszona podaję często sałatę ze śmietaną.