Sposób przygotowania:
Wołowina zawijana w bakłażana
1.Mięso. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce i uformuj z nich krótkie kiełbaski. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i podsmaż mięso z każdej strony. Odstaw do wystygnięcia.
2.Sos. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i czerwoną paprykę i smaż mieszając przed dłuższą chwilę. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i daktyle i pozwól by sos gotował się na małym ogniu przez 15 minut. Owiń każdą kiełbaskę w plaster bakłażana, wrzuć do sosu i gotuj kolejne 15 minut. Podawaj z kuskusem, posypane świeżą pietruszką.
2.Sos. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i czerwoną paprykę i smaż mieszając przed dłuższą chwilę. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i daktyle i pozwól by sos gotował się na małym ogniu przez 15 minut. Owiń każdą kiełbaskę w plaster bakłażana, wrzuć do sosu i gotuj kolejne 15 minut. Podawaj z kuskusem, posypane świeżą pietruszką.
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2