Sposób przygotowania:
Ciasto marchwiowo- bakalioweETAP 1
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku.
ETAP 2
Orzechy drobno siekamy, a następnie łączymy z kokosem i rodzynkami.
ETAP 3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon łączymy razem.
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier. Całość ubijamy na puszystą masę.
ETAP 4
Do ubitej masy jajecznej dodajemy bakalie, sypkie oraz płynne składniki ciasta. Całość dokładnie mieszamy.
ETAP 5
Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 55 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy i dokładnie studzimy.
DEKORACJA: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Płynną polewamy nasze ciasto. Całość posypujemy kolorowymi kulkami i odstawiamy do zastygnięcia czekolady.
gusia1000