jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1689]

SUPERPRZEPIS

Ciasto marchwiowo- bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

To szybkie i proste w przygotowaniu ciasto. Idealne do szklanki mleka lub kawy. Najszybciej wykończyć je polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli jednak mamy nieco więcej czasu, możemy ciasto przekroić i przełożyć ulubionym kremem.

Ciasto marchwiowo- bakaliowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchwiowo- bakaliowe

SKŁADNIKI blaszka 25x 25 cm

DODATKOWO:

Sposób przygotowania:

Ciasto marchwiowo- bakaliowe

ETAP 1

Ciasto marchwiowo- bakaliowe
na drobnych oczkach ścieramy marchew

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku.

ETAP 2

Ciasto marchwiowo- bakaliowe
przygotowujemy potrzebne bakalie

Orzechy drobno siekamy, a następnie łączymy z kokosem i rodzynkami.

ETAP 3

Ciasto marchwiowo- bakaliowe
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon łączymy razem.
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier. Całość ubijamy na puszystą masę.

ETAP 4

Ciasto marchwiowo- bakaliowe
łączymy ze sobą składniki ciasta

Do ubitej masy jajecznej dodajemy bakalie, sypkie oraz płynne składniki ciasta. Całość dokładnie mieszamy.

ETAP 5

Ciasto marchwiowo- bakaliowe
gotowe ciasto wykładamy na blaszkę

Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 55 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy i dokładnie studzimy.

DEKORACJA: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Płynną polewamy nasze ciasto. Całość posypujemy kolorowymi kulkami i odstawiamy do zastygnięcia czekolady.