Sposób przygotowania:
Domowy krem orzechowo-czekoladowy
Orzechy podpiekamy w piekarniku aż zaczną pachnieć. Następnie przesypujemy je na ściereczkę i pocierając zdejmujemy z nich skórkę, studzimy. Orzechy laskowe mielimy jak najdrobniej w blenderze. Do metalowej miseczki kruszymy czekoladę, dodajemy olej, cukier trzcinowy i śmietankę.
Stawiamy miseczkę na garnku z gotującą się wodą i rozpuszczamy czekoladę z dodatkami w kąpieli wodnej. Do zmielonych orzechów dodajemy płynny miód i mieszamy razem.
Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z dodatkami i mieszamy dokładnie aż składniki kremu się połączą. Przekładamy gotowy krem do słoiczka.
Smacznego
Stawiamy miseczkę na garnku z gotującą się wodą i rozpuszczamy czekoladę z dodatkami w kąpieli wodnej. Do zmielonych orzechów dodajemy płynny miód i mieszamy razem.
Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z dodatkami i mieszamy dokładnie aż składniki kremu się połączą. Przekładamy gotowy krem do słoiczka.
Smacznego