Sposób przygotowania:
Na zimno sernik z truskawkami,miętą
Użyłam sernik na zimno z torebki, sernik wsypać do pojemnika wysokiego, dodać śmietanę, mleko, wsypać truskawki miękkie i mikserem miksować z 5 minut.
Tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, masę serową szybko po zmiksowaniu przełożyć do tortownicy, dobrze łyżką ugnieść.
Na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty.
Galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, masę serową szybko po zmiksowaniu przełożyć do tortownicy, dobrze łyżką ugnieść.
Na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty.
Galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc.