Sposób przygotowania:
domowy pasztet
miesa ugotować do miekkosci pod koniec gotowania dodac włoszczyznę gotowac jeszcze ok 10min
cebulę pokroic i zeszklic na nie wielkiej ilosci oleju
mięsa wraz z włoszczyzną i cebulka zmielic
bułke namoczyc w mleku odcisnąc dodac do miesa
przemieszac dodac jajko oraz przyprawy dokładnie połączyc składniki
tortownice /wielkosc wg uznania /wysmarowac tłuszczem i obsypac bułka tartą wyłozyc masę mięsną piec 1godz w 180st.
cebulę pokroic i zeszklic na nie wielkiej ilosci oleju
mięsa wraz z włoszczyzną i cebulka zmielic
bułke namoczyc w mleku odcisnąc dodac do miesa
przemieszac dodac jajko oraz przyprawy dokładnie połączyc składniki
tortownice /wielkosc wg uznania /wysmarowac tłuszczem i obsypac bułka tartą wyłozyc masę mięsną piec 1godz w 180st.