kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

domowy pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wyjatkowo smaczny i prosty w przygotowaniu

domowy pasztet

Składniki:

domowy pasztet

 

  • 1/2 kg miesa wieprzowego
  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 70 dag podgardla
  • 1 op.wloszczyzny suszonej 100gr
  • 1 cebula
  • 1 bułka duza
  • 1jajko
  • przyprawy sól pieprz wg uznania

Sposób przygotowania:

domowy pasztet
miesa ugotować do miekkosci pod koniec gotowania dodac włoszczyznę gotowac jeszcze ok 10min
cebulę pokroic i zeszklic na nie wielkiej ilosci oleju
mięsa wraz z włoszczyzną i cebulka zmielic
bułke namoczyc w mleku odcisnąc dodac do miesa
przemieszac dodac jajko oraz przyprawy dokładnie połączyc składniki
tortownice /wielkosc wg uznania /wysmarowac tłuszczem i obsypac bułka tartą wyłozyc masę mięsną piec 1godz w 180st.