Sposób przygotowania:
Pasztet z wątróbki drobiowej i suszonych grzybów
Mięso i obrane warzywa gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 50 minut.
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy przez godzinę, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny.
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Następnie zdejmujemy ją z patelni i podsmażamy partiami wątróbkę na dużym ogniu.
Mielimy wszystkie składniki w maszynce.
Dodajemy kaszę mannę, jajka, 2 płaskie łyżeczki soli oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy całość i przekładamy do dwóch blaszek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 55 minut.
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy przez godzinę, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny.
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Następnie zdejmujemy ją z patelni i podsmażamy partiami wątróbkę na dużym ogniu.
Mielimy wszystkie składniki w maszynce.
Dodajemy kaszę mannę, jajka, 2 płaskie łyżeczki soli oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy całość i przekładamy do dwóch blaszek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 55 minut.
Czekoladka 2