edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 203]

Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem pieczarek , pora, cebuli, czosnku, natki pietruszki oraz przypraw.

Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy na wywarze warzywnym.

2. Cebulę obieramy i kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego pora.

3. Pieczarki myjemy, obieramy , kroimy drobno i dodajemy dodajemy do cebuli i pora. Smażymy do odparowania się nadmiaru wody z pieczarek.

4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa, przecisnietym przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą ,posiekaną natkę pietruszki, wędzona czerwona paprykę, kurkumę , tymianek, sos sojowy oraz pieprzem i ewentualnie sól. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.

5. Przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.
Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami
Cebulę wraz z porem podsmażamy na rozgrzanej patelni
Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami
Dodajemy umyte , obrane i pokrojone pieczarki i smażymy aż nadmiar wody z pieczarek wyparuje
Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami
Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do naczynia i dodajemy podsmażone pieczarki oraz jajka
Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami
Dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki oraz przyprawy