Sposób przygotowania:
Domowy rosół z kaczki
Kaczkę kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do większego garnka, dodajemy obrane i umyte warzywa oraz ziarna pieprzu. Wszystko zalewamy 3-4 litrami zimnej wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wsypujemy niewielką ilość Vegety.
Rosół gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 2,5-3 godziny. Wlewamy dwie szklanki bardzo zimnej wody, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Rosół podajemy z makaronem.
Rada: Dolanie zimnej wody pod koniec gotowania sprawi że rosół nie będzie mętny tylko krystaliczny.
Rosół gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 2,5-3 godziny. Wlewamy dwie szklanki bardzo zimnej wody, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Rosół podajemy z makaronem.
Rada: Dolanie zimnej wody pod koniec gotowania sprawi że rosół nie będzie mętny tylko krystaliczny.
Magdalena88
zbysiowa
Marika-
Agutella