Aromatyczny rosół z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aromatyczny rosół z kaczki to idealna propozycja na niedzielny obiad. Tym razem nieco go urozmaiciłam dodając ziarna kardamonu i liście limonki kaffir.

Aromatyczny rosół z kaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Aromatyczny rosół z kaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczny rosół z kaczki
Mięso płuczemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą, ok. 2,5 litra. Warzywa obieramy i wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy. Zupę doprowadzamy do zagotowania, a następnie zmniejszamy ogień do minimum, tak żeby rosół tylko lekko pyrkotał. Szumowin nie zbieram, bo to wartościowe białko. Rosół powinien się gotować 5-6 godzin. Podajemy go z cienkim makaronem, posypujemy natką.
Aromatyczny rosół z kaczki
Obrane warzywa i mięso zalewamy zimna wodą.

Tagi:

kaczka