Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Domowy rosołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie ma to jak domowy rosołek

Domowy rosołek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowy rosołek

 

  • kurczak -1 szt
  • wołowina - 1 oczko wołowe
  • włoszczyzna bez kapusty -1 pęczek
  • wegeta
  • sól i pieprz
  • cebula - 0,5 szt

Sposób przygotowania:

Domowy rosołek
Kurczaka i wołowinę włożyć do gotującej się wody, osolić, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać, włożyć do rosołu w połowie gotowania.
Cebulę obrać pokroić w grubsze plastry, przypiec na węglowej kuchni, włożyć do rosołu.
Rosół gotujemy na bardzo wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać przyprawy. Gotowy rosół podawać z makaronem.
Domowy rosołek
Podczas gotowania rosołu z kurczaka, wołowiny na wolnym ogniu
Domowy rosołek
Rosół ugotowany, zszumowany i wlany do wazy.Przygotowany do podania