kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

domowy smalec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy smalec dla wielbicieli

domowy smalec

Składniki:

domowy smalec

 

  • 1 kg smalcu
  • 1kg wędzonego boczku
  • 0,5kg słoniny
  • 0,5kg słoniny paprykowej
  • 3 cebule
  • 6 pazurków czosnku
  • 4 listki laurowe
  • 5 ang.ziela

Sposób przygotowania:

domowy smalec
do garnka wkładamy smalec dodajemy pokrojoną w drobna kostkę słoninę i boczek smażymy na wolnym ogniu,
jak skwarki są zaróżowione dodajemy cebule pokrajaną w tulipana,czekamy aż cebula się z brązowi,wyjmujemy skwarki i cebule a wkładamy pokrojony czosnek,smażymy chwilkę i musimy wyjąc czosnek.
smalec przelewamy do suchych słoików.Może stać długo.