kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Domowy smalec wg kimo8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały pomysł na podanie z chlebem.

Domowy smalec wg kimo8

Składniki:

Domowy smalec wg kimo8

 

  • pół kilograma słoniny bez skóry
  • 30 dag wędzonego podgardla
  • troszke mleka okolo 1/4 szklanki
  • sól pieprz
  • vegeta dla smaku

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec wg kimo8
Słoninę i podgardle kroimy w drobną kosteczkę . Wytapiamy w garnku ok 2 godzin od czasu do czasu mieszając ,aż zostaną tylko skwarki. Dodajemy 2 łyżeczki soli doprawiamy pieprzem i vegetą .Wlewamy mleko .Zagotowujemy i studzimy.Smalec przelewamy do glinianego garnka lub słoika i szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.Smacznego

Tagi:

beza bezy