Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Domowy smalec z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki smalec najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Domowy smalec z kiełbasą

Składniki:

Domowy smalec z kiełbasą

 

  • 1 kg słonina,
  • 2 szt cebula,
  • 40 dag kiełbasa,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec z kiełbasą
Słoninę pokroić w drobną kostkę, wysmażyć na jasno złote skwarki. Następnie dodać posiekana cebulę, zmieloną kiełbasę i przyprawy. Wszystko wymieszać i gdy cebula się lekko zrumieni zdjąć z ognia, częściowo przestudzić i przelać do słoików. Podawać do pieczywa.

Tagi:

kielbasa