Sposób przygotowania:
Domowy sos barbecueETAP 1:
![Domowy sos barbeque Domowy sos barbeque](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowy-sos-barbeque-384552.jpg)
Cebule i ząbki czosnku obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
![Domowy sos barbeque Domowy sos barbeque](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowy-sos-barbeque-384553.jpg)
Zalać przecierem pomidorowym, dodać ketchup i ocet winny, wymieszać i gotować na małym ogniu.
ETAP 3:
![Domowy sos barbeque Domowy sos barbeque](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowy-sos-barbeque-384554.jpg)
Po kilku minutach dołożyć liść laurowy, musztardę, tymianek i wino.
ETAP 4:
![Domowy sos barbeque Domowy sos barbeque](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/domowy-sos-barbeque-384555.jpg)
Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem trzcinowym i kilkoma kroplami sosu worcester i tabasco (ostrożnie!).
Całość dusić bez przykrycia około 20 minut, a kiedy wystarczająco zgęstnieje, wyjąć liść laurowy, a sos zmiksować.
Po schłodzeniu przechowywać w lodówce.