madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Filet z sosem barbecue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo prosty przepis ,szybki w wykonaniu, ale sos barbecue połączony z aromatem natki pietruszki nadaje mięsu bardzo ciekawy smak.

Filet z sosem barbecue Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z sosem barbecue

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • sól do smaku
  • sos barbecue do smaku

Sposób przygotowania:

Filet z sosem barbecue
Mięso myjemy i osuszamy , a następnie przekrawamy na pół, rozbijamy lekko ręką i solimy do smaku. Każdy kawałek piersi kurczaka smarujemy z jednej strony sosem barbecue wg uznania, jeśli lubimy ten smak to możemy grubiej. Na sosie układamy po gałązce natki pietruszki. Każdy plaster mięsa zawijamy w osobny kawałek folii aluminiowej, a następnie zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy np. z ryżem, ziemniakami albo tym co lubimy najbardziej.
Filet z sosem barbecue
Każdy kawałek mięsa zawijamy w folię aluminiową