WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Dorsz w panierce z otrąb owsianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kostki z dorsza czarnego smażone w panierce z jajka i otrąb owsianych. Miękka i soczysta ryba w chrupiącej panierce.

Dorsz w panierce z otrąb owsianych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz w panierce z otrąb owsianych

 

  • 4 kostki z dorsza czarnego
  • Sól
  • Pieprz czarny i cytrynowy
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki otrąb owsianych
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dorsz w panierce z otrąb owsianych

ETAP 1:

Kostki z dorsza rozmrozić i odsączyć z wody. Przyprawić solą, pieprzem czarnym i cytrynowym. Jajko wybić do miseczki lub głębokiego talerza i roztrzepać widelcem. Otręby wysypać do drugiego naczynia. Rybę panierować w jajku i otrębach, a następnie wykładać na patelnię z rozgrzanym olejem.

Smażyć z obu stron na złoty kolor i odsączyć na ręcznikach papierowych. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dorsz w panierce z otrąb owsianych
Kostki z dorsza w trakcie smażenia na patelni
Dorsz w panierce z otrąb owsianych
Opanierowane kostki z dorsza wyłożone na patelnię
Dorsz w panierce z otrąb owsianych
Jajko roztrzepane widelcem i otręby owsiane wysypane na talerz
Dorsz w panierce z otrąb owsianych
Kostki z dorsza przyprawione solą pieprzem czarnym i cytrynowym

Tagi:

dorsz dania