Sposób przygotowania:
Pizza domowa
Przygotować rozczyn:
Do miski wlać 150 l ciepłej wody, dodać drożdże, 2 łyżki mąki i cukier. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać rozczyn, sól i oliwę. Wyrobić ciasto (około 15 minut). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie wyrobić ciasto.
Wyłożyć ciasto na blachę do pizzy, porozciągać. Ułożyć ulubione dodatki (tutaj: kukurydza, pieczarki, szynka, cebula, papryka, ogórek konserwowy).
Piec 20 minut w 200 stopniach.
Do miski wlać 150 l ciepłej wody, dodać drożdże, 2 łyżki mąki i cukier. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
Do dużej miski przesiać mąkę, dodać rozczyn, sól i oliwę. Wyrobić ciasto (około 15 minut). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie wyrobić ciasto.
Wyłożyć ciasto na blachę do pizzy, porozciągać. Ułożyć ulubione dodatki (tutaj: kukurydza, pieczarki, szynka, cebula, papryka, ogórek konserwowy).
Piec 20 minut w 200 stopniach.
ciasteczka
mocsłodkości