Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Carbonara makaron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsza na Świecie jaką jadłam, bardzo szybki sposób przygotowania a jej smak rozpływa się w ustach.

Carbonara makaron

Składniki:

Carbonara makaron

 

Sposób przygotowania:

Carbonara makaron

I

Carbonara makaron
Przygotowanie warzyw, czosek, cebule obieram i drobno kroję. Boczek kroję drobno, wszystko smażę na na oliwie z oliwek.

1. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente.
2. Czosnek oraz cebulę obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanej oliwie.
3. Boczek kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw.

II

Carbonara makaron
Przygotowanie makaronu i łączenie z cebulą, czosnkiem oraz boczkiem.

4. Makaron ugotowany odcedzam, przekładam na patelnie z boczkiem i chwilkę smażę i odstawiam patelnię na bok z palnika.

III

Carbonara makaron
Przygotowanie sosu z jajek i łączenie z makaronem.

5. Żółtka obijam razem ze śmietaną trzepaczką, wsypuję ser parmezan, mieszam dokładnie.
6. Masę żółtkową wlewam na makaron i dokładnie, delikatnie mieszam, by żółtka przykryły makaron.
7. Delikatnie podgrzewam i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.

IV

8. Danie gotowe.
9. Smacznego.