Sposób przygotowania:
Smażony dorsz w panierce
Filety z dorsza umyć, osuszyć, każdy filet natrzeć solą oraz pieprzem ,skropić sokiem z cytryny.
Odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, rozbełtanym z mlekiem jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu tłuszczu na papierowym ręczniczku.
Podawać z ziemniaczkami i buraczkami lub surówką.
Odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, rozbełtanym z mlekiem jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu tłuszczu na papierowym ręczniczku.
Podawać z ziemniaczkami i buraczkami lub surówką.
gusia1000