donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Soczysty filet z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dorsz jest jedną z najlepszych ryb, jeszcze podana w cudownej, brązowej i chrupiącej panierce, pychota!

Soczysty filet z dorsza

Składniki:

Soczysty filet z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Soczysty filet z dorsza
Filet z dorsza kroimy w plasterki, solimy warzywkiem, odstawiamy na 15 minut. Po 15 minutach do jednej miseczki wbijam i roztrzepuje jajko, do drugiej wsypuję bułkę tartą.

Panieruję filet, najpierw obtaczam w jajku, później w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej, smażę filety z dorsza z każdej strony po 5-7 minut.

Smacznego.