Sposób przygotowania:
Dorsz z buraczkami
Filety z dorsza umyć, następnie dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 30 minut.
Następnie wymieszać bułkę tartą z dodatkiem mąki.
Filety z dorsza panierować w rozbełtanym jajku wymieszanym z mlekiem i przyprawą do ryb. Następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Panierowane filety dorsza smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony.
Usmażone filety odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku .
Podawać gorące w towarzystwie ziemniaczków i buraków, udekorowane plasterkami cytryny.
Następnie wymieszać bułkę tartą z dodatkiem mąki.
Filety z dorsza panierować w rozbełtanym jajku wymieszanym z mlekiem i przyprawą do ryb. Następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Panierowane filety dorsza smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony.
Usmażone filety odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku .
Podawać gorące w towarzystwie ziemniaczków i buraków, udekorowane plasterkami cytryny.
gusia1000