Sposób przygotowania:
Dorsz w piwnym cieście
Rybę przepłukuję i osuszam na ręczniku papierowym. Przyprawiam solą i pieprzem cytrynowym, skrapiam delikatnie sokiem, wyciśniętym z cytryny.
Dzielę rybkę na odpowiednie porcje.
W misce łączę jajka z piwem, dodaję troszkę soli i mąkę z mieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość mieszam dokładnie aby nie było grudek mąki.
Kawałki dorsza maczam w cieście i układam na rozgrzany olej, smażę z obu stron na rumiano.
Dzielę rybkę na odpowiednie porcje.
W misce łączę jajka z piwem, dodaję troszkę soli i mąkę z mieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość mieszam dokładnie aby nie było grudek mąki.
Kawałki dorsza maczam w cieście i układam na rozgrzany olej, smażę z obu stron na rumiano.
jaNina
zbysiowa
My także ;)
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję ;)