Sposób przygotowania:
Ryba Tilapia w cieście cebulowo-piwnym :
Rybę osolić , popieprzyć . Filety przekroić na połówki . Skropić sokiem z cytryny . cebule utrzeć na miazgę na drobnej tarce jarzynowej . Zrobić ciasto z piwa, jajek , mąki. Dodać miazgę z cebuli , rozkruszone mini kosteczki Knorra, Pieprz, paprykę .Na patelni rozgrzać oliwę . Filety rybne maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz . Smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę . Podawać z surówka z kiszonej kapusty . Można podać do tego ziemniaki z wody , ale niekoniecznie.
Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych . Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz . Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa , albo obiad mają jeść również dzieci , proponuję zastąpić piwo mlekiem . Ciasto będzie delikatniejsze , a smaku to nie pogorszy
Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych . Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz . Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa , albo obiad mają jeść również dzieci , proponuję zastąpić piwo mlekiem . Ciasto będzie delikatniejsze , a smaku to nie pogorszy
kinga
msewka