Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Dorsz z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba w delikatnej panierce pachnąca szałwią

Dorsz z szałwią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz z szałwią

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z szałwią
Rybę po umyciu kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą ziołową i pieprzem zwykłym i ziołowym. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki przegryzły się nieco.Białko należy roztrzepać w miseczne za pomocą widelca- powinno zacząć się pienić. Kawałki ryby delikatnie maczamy w białku i panierujemy w mące. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z dodatekiem masła. Pod sam koniec smażenia posypujemy posiekanymi listkami szałwi.
Dorsz z szałwią
Rybę kroimy na nieduże kawałki i po skrpieniu sokiem z cytryny doprawiamy do smaku
Dorsz z szałwią
Rybę smazymy po parę minut z każdej strony aż panierka delikatnie się zarumieni

Tagi:

jajko jajka dorsz