Sposób przygotowania:
Dorsz zapiekany z serem Grana Padano
Filety z dorsza odmrażam i odsączam z wody, dzielę na odpowiednie kawałki. Każdy kawałek solę i posypuję przyprawami, po pół godzinie obtaczam w mące i lekko smażę na oleju. Przekładam do żaroodpornego naczynia.
Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam do miękkości na pozostałym z ryby tłuszczu. Kawałki dorsza smaruję majonezem , na wierzch wykładam usmażoną cebulę, na górę trę ser . Naczynie z rybą wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C na jakieś 15-20 minut.
Cebulę obieram i kroję w piórka, przesmażam do miękkości na pozostałym z ryby tłuszczu. Kawałki dorsza smaruję majonezem , na wierzch wykładam usmażoną cebulę, na górę trę ser . Naczynie z rybą wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C na jakieś 15-20 minut.
monikaT83
zbysiowa
Oj pyszny Moniczko:)
edytaha
jaNina
darmiona
zbysiowa
Tez go kocham darmiono:)
zbysiowa
Oj pyszne, pyszne, nawet nie liczę kalorii :D
zbysiowa
Dokładnie;)
Zgobisz
zbysiowa
Smacznego:)
alaaa
zbysiowa
Jest pyszne, zapewniam Alinko:)