Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Krem bawarski z truskawkami i kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

W marketach pojawiły się już pierwsze truskawki i mimo że nie smakują tak jak w sezonie to i tak zaspokajają tęsknotę za nimi.

Krem bawarski z truskawkami i kruszonką

Składniki:

Krem bawarski z truskawkami i kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Krem bawarski z truskawkami i kruszonką
W rondelku zagotuj mleko cukier i wanilię, żółtka roztrzep i powoli wlewaj do nich gorące mleko. Miskę z masą ustaw na garnku z gotującą się wodą i stale mieszając podgrzewaj do momentu aż masa zgęstnieje, na koniec dodaj wcześniej namoczoną w wodzie żelatynę, gotową bazę odstaw do wystudzenia. Do ostudzonego kremu bazowego dodaj ubitą na sztywno śmietanę i delikatnie wymieszaj, Gotowy krem bawarski podawaj ze świeżymi truskawkami i kruszonymi biszkoptami.  

Tagi:

biszkopt