Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Krem bawarski z jagodami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Krem bawarski z jagodami

Krem bawarski z jagodami

Składniki:

Krem bawarski z jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Krem bawarski z jagodami
Jagody przetrzeć przez sito. Śmietanę ubić z cukrem dodać mus z jagód, rozpuszczoną żelatynę, i lawendę. Masę przelać do pucharków.. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Żółtka utrzeć z cukrem, Mleko zagotować z przepołowioną laską wanilii, dodać żelatynę. gorące mleko powoli wlewać do żółtek ciągle ubijając. Masę lekko podgrzać aż zgęstnieje ciągle mieszając. Śmietanę ubić i połączyć z ostudzoną masą jajową. Krem przelać do pucharków, i schłodzić. Podawać z ciasteczkiem i malinami

Tagi:

ciasteczka