Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z grilla
Kotlety schabowe rozbijamy delikatnie. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno ale bez łodyżek albo ucieramy w możdzierzu.
Do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny dodajemy posiekaną natkę pietruszki wsypujemy sól, pieprz i przyprawę do grilla. Dokładnie mieszamy składniki marynaty. Przygotowaną marynatą nacieramy kotlety.
Tak zamarynowane kotlety wkładamy do lodówki na kilka godzin aby nabrały aromatu.
Kotlety zamarynowane układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy kotlety z dwóch stron.
Podajemy na ciepło np z grillowaną cebulą, papryką i plasterkami cukinii.
POLECAM
Do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny dodajemy posiekaną natkę pietruszki wsypujemy sól, pieprz i przyprawę do grilla. Dokładnie mieszamy składniki marynaty. Przygotowaną marynatą nacieramy kotlety.
Tak zamarynowane kotlety wkładamy do lodówki na kilka godzin aby nabrały aromatu.
Kotlety zamarynowane układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy kotlety z dwóch stron.
Podajemy na ciepło np z grillowaną cebulą, papryką i plasterkami cukinii.
POLECAM
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia szkoda ze moderatorkom przepis mój się nie podobał