gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Schabowy z grilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak naprawdę robiłam pierwszy raz kotleta z grilla wyszło całkiem pysznie na pewno niedługo znowu zrobię.

Schabowy z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schabowy z grilla

 

  • 2 kotlety schabowe

 

  • składniki marynaty
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 szczypta ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki maggi w płynie
  • 1 łyżeczka karkówka klasyczna
  • 1/2 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka czosnku mielonego niedżwiedziego
  • dodatkowo
  • 5 krążków cukinii
  • 5 krążków papryki czerwonej

Sposób przygotowania:

Schabowy z grilla
Do miski dajemy wszystkie składniki marynaty mieszamy.

Kotlety delikatnie rozbijamy nacieramy przygotowaną marynatą odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin aby mięso nabrało smaku z marynaty.

Kotlety układamy na rozgrzanym grillu u mnie elektryczny.

Opiekamy mięso około 5 minut z każdej strony.

Na grillu układamy też plasterki cukinii i plasterki czerwonej papryki.

Warzyw nie trzeba doprawiać tylko lekko polać marynatą z mięsa.

Podajemy od razu na ciepło.

POLECAM!!!!
Schabowy z grilla
U nas zawsze do mięska musi być kilka krążków cukinii i papryki.