Sposób przygotowania:
Hamburgery z grilla
Aby przygotować kotlety do burgerów zaczynamy od pokrojenia cebuli i papryki w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, połowę sera ścieramy na tarce.
Mięso i warzywa łączymy z jajkiem, musztardą i przyprawami i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy 8 kotletów. Tacki aluminiowe trzeba lekko natłuścić. Kładziemy je na grilla i układamy kotlety. Grillujemy z obu stron około pół godziny.
Pod koniec grillowania kotlety posypujemy resztą startego sera i zapiekamy aż się rozpuści. Bułki do burgerów przekrawamy na pół i grillujemy po wewnętrznej stronie.
Bułki smarujemy dipem, na to układamy poszatkowaną pekinkę, plastry pomidora, kotlet, sos i drugą połowa bułki.
Smacznego :)
Mięso i warzywa łączymy z jajkiem, musztardą i przyprawami i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy 8 kotletów. Tacki aluminiowe trzeba lekko natłuścić. Kładziemy je na grilla i układamy kotlety. Grillujemy z obu stron około pół godziny.
Pod koniec grillowania kotlety posypujemy resztą startego sera i zapiekamy aż się rozpuści. Bułki do burgerów przekrawamy na pół i grillujemy po wewnętrznej stronie.
Bułki smarujemy dipem, na to układamy poszatkowaną pekinkę, plastry pomidora, kotlet, sos i drugą połowa bułki.
Smacznego :)