Sposób przygotowania:
Drobiowa wątróbka z makaronem
Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Na rozgrzana patelnię z oliwą wrzucić posiekane cebule, dodać cukier i odrobinę wody.Gdy cebulka częściowo się skarmelizuje to dodać zmiażdżony ząbek czosnku wymieszany ze szklanką wody. Papryki pokroić i dodać do cebuli-dusić ok. 15-20 minut(cebula musi częściowo się rozgotować).W między czasie uzupełniać płyn dolewając po trochu wody .Oczyszczoną wątróbkę popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i panierować w mące.Obsmażyć na rumiano z obu stron i przełożyć na talerz.Pokroić ją w kostkę i włożyć na patelnię ,dodać makaron ,posiekane zioła i całość wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem ,chwilę podgrzewać i gotowe.
agabi22